Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-03-30, 00:23
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy No sound in LBA2 Movies

Like many when I tried to play LBA2 for the first time on my XP laptop I got the garbled version. I installed FunnyFrog's Patch and everything worked perfectly.

However, after not playing the game for several months I came back to it to find that not only did the sound play incredibly loud in places (which I've hopefully now fixed with t'other patch on this forum) but there is no sound at all when the movies are playing. When I first played the game after installing the original patch there was sound in the movies so I don't understand what's changed.

Any advice with regards to getting it back would be most appreciated.
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 2006-03-30, 07:08
morshem's Avatar
morshem morshem is offline
Magic level: Ice Ball
 
Join Date: Aug 2001
Location: Be╩╝er Sheva, Israel
Posts: 19,364
Send a message via MSN to morshem
Sound in movies? There's hardly none... Except for a few effects here and there, and a background music sometimes.
Reply With Quote
  #3  
Old 2006-03-30, 14:11
wacko's Avatar
wacko wacko is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 9,409
My first thought it has to do with certain codecs you've got installed in Windows, as sometimes games for example use the currently installed MP3 decoder for some sound/music. However I don't think LBA2 uses any of that, so I don't know what the problem is.

The other hint, that some sounds are louder than other, indicates it could be a problem with a 3D sound setting of some sort, and that it would poorly emulate 3D sound from a stereo-enabled game like LBA2. Perhaps even on a stereo speaker set.

You could go here: Control Panel (classic mode) > Sounds and Audio Sevices, click Advanced... in the Speaker Volume part, and make sure it's set to Desktop stereo speakers.

Your sound card may have a fancy alternative control panel as well, go there and check if there are no 3D sound (5.1/7.1) settings enabled.

I have no clue if your problem is related to this, but you could try.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird car and sound problem with LBA2 myhrik First aid 8 2012-08-31 16:05
Dosbox Sound For LBA2 Unregistered First aid 3 2004-01-11 20:36
weird problem in movis sound on lba2 Unregistered First aid 3 2002-11-24 12:15
LBA2 Sound the_angry_monkey First aid 8 2002-01-10 15:17
LBA2 Without movies? j.velde First aid 3 2001-08-07 21:45


All times are GMT +2. The time now is 10:11.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2022, the Magicball Network