Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2013-11-14, 17:10
Zee's Avatar
Zee Zee is offline
<3 MP
 
Join Date: Jan 2012
Location: The Nasty Nati
Posts: 1,248
Help with DOSbox

Ok so I'm trying to mount my gog.com version of LBA2 into DOSbox turbo on my phone (galaxy s4 if that makes any difference). I'm using DOSbox turbo to do it.

But I guess I'm a complete noob when it comes to dosbox because I can't get the game to work

The game is saved here in my phone:
-sdcard0 (internal memory), (there is also a copy of it on my external sd card , "extSdCard")
-then in a folder named "DOS" in the root directory of my phone,
-the inside the DOS folder i have a folder called, "Little Big Adventure 2".
-Inside the Little Big Adventure 2 folder is all of the files that come with the gog.com version.

As so:


So the path up at the top reads: "storage/sdcard0/DOS/Little Big Adventure 2

Now, when I open DOSbox turbo and try to mount the game, I have no success.

It reads "Drive C is mounted as local directory /storage/sdcard0/"
Then underneat it gives me the option to imput another "c:\" command.

So here's what I typed in:


Now after I do that I press enter to try and launch the game.

But I get an error saying that I need to insert the LBA2 CD.


Which then results in DOSbox navigating to this screen:


So ok, that didn't work. So I try this next. Mounting the "LBA2.DAT" file as an iso.


Which, once again, doesn't work because it gives me a "could not load image file" error.

So I haven't a clue as to how to get this thing working. I don't really have good grasp on DOSbox

Can anyone please help me through this? How to mount the game properly and whatnot.

I hope I made everything clear enough to understand. If not, plesse ask me and ill help as best I can.
I really want to get this up and running.

Thanks so much!
Reply With Quote
  #2  
Old 2013-11-14, 17:30
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,161
Don't know about all that phone stuff, but maybe try to apply the no-cd patch? http://www.gamecopyworld.com/games/p...enture_2.shtml
Reply With Quote
  #3  
Old 2013-11-14, 17:33
Renesans's Avatar
Renesans Renesans is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kecskemét, Hungary
Posts: 494
Is the LBA2.GOG file also in the storage/sdcard0/DOS/Little Big Adventure 2 folder?
Reply With Quote
  #4  
Old 2013-11-14, 17:41
Zee's Avatar
Zee Zee is offline
<3 MP
 
Join Date: Jan 2012
Location: The Nasty Nati
Posts: 1,248
Quote:
Originally Posted by Renesans View Post
Is the LBA2.GOG file also in the storage/sdcard0/DOS/Little Big Adventure 2 folder?
Yes it is.


Last edited by Zee; 2013-11-14 at 17:54.
Reply With Quote
  #5  
Old 2013-11-14, 18:16
Zee's Avatar
Zee Zee is offline
<3 MP
 
Join Date: Jan 2012
Location: The Nasty Nati
Posts: 1,248
Quote:
Originally Posted by ChaosFish View Post
Don't know about all that phone stuff, but maybe try to apply the no-cd patch? http://www.gamecopyworld.com/games/p...enture_2.shtml
I can try this also. But it says I have to replace the TWINSEN.EXE file. Is that the same as the LBA2.EXE file? Because there is no twinsen.exe file in the folders from gog. Just lba2.exe. although I'm guessing its the same thing.
Reply With Quote
  #6  
Old 2013-11-14, 19:02
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,161
Hmm no TWINSEN.EXE is for the US version of the game... I found something else, maybe this will work? http://www.gameburnworld.com/gp/game...venture2.shtml
Reply With Quote
  #7  
Old 2013-11-14, 19:10
marcosmapf's Avatar
marcosmapf marcosmapf is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Mar 2013
Location: Brazil
Posts: 1,331
Please tell us if you manage to install it, I want to try it on my cellphone aswell =)
Reply With Quote
  #8  
Old 2013-11-14, 21:11
Zee's Avatar
Zee Zee is offline
<3 MP
 
Join Date: Jan 2012
Location: The Nasty Nati
Posts: 1,248
Ok so I added the crack file into the Little Big Adventure 2 folder and then tried launching the "lba2crac.exe" instead and this is what I got:



Then I tried launching the "nohate.exe" and once again, it goes right back to the screen that says "please insert the LBA2 cd".
Not sure if what I did was correct but, I don't understand French.
Reply With Quote
  #9  
Old 2013-11-15, 01:07
Polaris's Avatar
Polaris Polaris is offline
Polly parrot
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tippett Island
Posts: 5,671
It says that the nohate.exe file is the backup of the original LBA2.exe.
As far as I know there is no working no-cd crack for LBA2 under MS-DOS. Battler once said that it would be very easy to do and that he will give me one, haven't heard about it since...

The shorcut of the GoG version has this inside of it : "C:\Program Files (x86)\GOG.com\Little Big Adventure 2\DOSBOX\DOSBox.exe" -conf dosboxLBA2.conf -noconsole -c "exit"
couldn't you make a .bat file out of it or something similar ?
__________________
<((((((((((((([[[========================]]])))))))))))))>
Reply With Quote
  #10  
Old 2013-11-15, 02:17
Zee's Avatar
Zee Zee is offline
<3 MP
 
Join Date: Jan 2012
Location: The Nasty Nati
Posts: 1,248
UPDATE:
ok so I got it working. I think. I didn't use the patch either. Just the gog.com files.

What I ended up doing is this:

The LBA2.DAT file from gog (the one that points to the .gog file that its the image of the game) has the following format:
FILE "LBA2.GOG" BINARY
TRACK 01 MODE1/2352
INDEX 01 00:00:00
FILE "LBA2.OGG" MP3
TRACK 02 AUDIO
INDEX 01 00:00:00

I changed it for the following text:

FILE "LBA2.GOG" BINARY
TRACK 01 MODE1/2352
INDEX 01 00:00:00
TRACK 02 AUDIO
PREGAP 00:02:00
INDEX 01 65:50:42

Now dosbox turbo mounts the .gog file without problem and the game works.

So I mount the game as follows:



Press enter and launch the game.



However, I haven't yet figured out any of the controls so I can't actually play it yet. I'm still working on this.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DOSBox for the Wii! (Does this mean LBA on the Wii?) Graxer General 11 2009-05-18 19:03
dosbox or just... dos Armageddon First aid 4 2008-08-19 10:09
How do i use Dosbox? Cheesecake First aid 9 2005-10-10 21:16
DOSBox Blues First aid 2 2004-01-03 03:43


All times are GMT +2. The time now is 17:58.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021, the Magicball Network