Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2009-12-03, 05:12
45u75326ihj5 45u75326ihj5 is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
LBA2: Loaded enviornment is black in full screen

When the game loads a new environment it is completely black, except where there is animation -- almost like fog of war. This is only the case when the game runs full screen. The loading between places is sluggish, too.

What can I do about it? Dosbox runs at full CPU cycles.

I'm not able to run the FunnyFrog's patch, because I run Vista x64. If someone could send/upload a patched version of the exe file that would be great.
Reply With Quote
  #2  
Old 2009-12-03, 06:12
morshem's Avatar
morshem morshem is offline
Magic level: Ice Ball
 
Join Date: Aug 2001
Location: Beʼer Sheva, Israel
Posts: 19,382
Send a message via MSN to morshem
ey.
Reply With Quote
  #3  
Old 2009-12-04, 03:38
45u75326ihj5 45u75326ihj5 is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
A patched verison made no difference to the graphics glitches.

For the record I got a NVIDIA GTX 260 with updated drivers.
Reply With Quote
  #4  
Old 2009-12-04, 10:24
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,163
What do you mean "DOSBox runs at full CPU cycles"?
Reply With Quote
  #5  
Old 2009-12-04, 13:37
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,236
Quote:
Originally Posted by ChaosFish View Post
What do you mean "DOSBox runs at full CPU cycles"?
He probably means the title of the DosBox window that says how many cycles it has.
Reply With Quote
  #6  
Old 2009-12-04, 14:22
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,163
Yes but what does me he mean by "full"?
Reply With Quote
  #7  
Old 2009-12-04, 15:01
morshem's Avatar
morshem morshem is offline
Magic level: Ice Ball
 
Join Date: Aug 2001
Location: Beʼer Sheva, Israel
Posts: 19,382
Send a message via MSN to morshem
btw, didn't someone say once that you need this patch at all if you use DOSbox?
Reply With Quote
  #8  
Old 2009-12-05, 00:50
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,236
Quote:
Originally Posted by morshem View Post
btw, didn't someone say once that you don't need this patch at all if you use DOSbox?
Fixed it.

Yes it's true, you don't need funnyfrog's patch in DosBox.
Reply With Quote
  #9  
Old 2009-12-05, 05:26
45u75326ihj5 45u75326ihj5 is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
I mean full as in "max."

The FunnyFrog patch made no difference, as I said.
Reply With Quote
  #10  
Old 2009-12-05, 06:14
morshem's Avatar
morshem morshem is offline
Magic level: Ice Ball
 
Join Date: Aug 2001
Location: Beʼer Sheva, Israel
Posts: 19,382
Send a message via MSN to morshem
Quote:
Originally Posted by Kobold View Post
Fixed it.

Yes it's true, you don't need funnyfrog's patch in DosBox.
Yeah, typo.
Reply With Quote
  #11  
Old 2009-12-06, 19:56
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,236
The problem you're describing is also not the typical diagnosis of the problem that FunnyFrog's patch fixes.
Have you set DosBox to use a proper rendering device instead of surface rendering, like OpenGL or ddraw? If you don't know what I'm talking about, you probably haven't.
Reply With Quote
  #12  
Old 2009-12-11, 22:38
Saria
Guest
 
Posts: n/a
i like the black enviroment it makes me wanna draw big red eyes onto it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LBA1: Help!! Dosbox crashes... screen turns black Casto First aid 3 2009-02-15 17:53
black screen frozen de r3c First aid 2 2008-09-20 21:01
LBA2 Black Screen :( common First aid 19 2007-04-04 13:53
why cant I print screen in LBA2? {}ghost{} First aid 13 2001-05-05 10:56
Are there any full screen high res pictures !? De Priester General 10 2001-04-21 02:31


All times are GMT +2. The time now is 02:26.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021, the Magicball Network