Go Back   the Magicball Network > Forums > LBA Projects > LbaNet
Buy LBA1/Relentless from GOG.com Buy LBA1/Relentless from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from GOG.com Buy Little big Adventure from GOG.com or DotEmu Buy Little big Adventure 2 from DotEmu or GOG.com

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

LbaNet Multiplayer version of LBA1

Reply
 
Thread Tools
  #151  
Old 2009-07-25, 21:42
Darkflame's Avatar
Darkflame Darkflame is offline
Classic
 
Join Date: Feb 2001
Location: Sol, Earth, NL
Posts: 23,836
Send a message via ICQ to Darkflame Send a message via AIM to Darkflame Send a message via MSN to Darkflame
Sorry for the delay, but I tried running it in Ubuntu 9.04 and couldnt get it to work
Pretty sure its something I'm doing wrong though.
All the updates seemed to go fine. (I basicaly deleted the first bit of text from the install file and run it from terminal, saying my password and yes at the correct times). It prompted for the Ubuntu disc at one point, which I gave it (well, I mounted the iso, which seemed to work).
Anyway, despite all the files being installed, and LBAnet in the correct directory, I get nothing when I run it. No error, no message or pop up...nothing

I'm not an expert in Linux, so I'm not sure how to diagonise further.
__________________
http://fanficmaker.com <-- Tells some truly terrible tales.
-
Phones & Tricorders & Blobs & Bombs & 3D Printers & TVIntros also;stuff
Reply With Quote
  #152  
Old 2009-07-25, 23:10
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,337
Could the DOS-style window that LBANet uses be a problem?

Edit: New LBA1Expanded-Release!

1) Sendell's Well is now fully available.
2) FunFrock's Fortress outside as well.
3) Some minor fixes.

Unzip the file into your /Data folder.
Attached Files
File Type: zip Lba1Expanded2.zip‎ (13.9 KB, 207 views)

Last edited by Kobold; 2009-07-25 at 23:17.
Reply With Quote
  #153  
Old 2009-07-27, 00:37
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi guys, here is the new release v 0.33: http://www.mediafire.com/?vzfhjod4dd3

content:
- new gui icons made by leoboe
- integrated kobold changes on his world
- the horse can now jump
- implemented simple shadow
- corrected few more bugs
- added a display of the FPS, can be removed in the config.client if you don't want it
- leoboe corrected few bricks of lba2 rooms

Enjoy!
__________________
______________________
Reply With Quote
  #154  
Old 2009-07-27, 12:29
Bot13's Avatar
Bot13 Bot13 is offline
Look beyond reality.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Fortress Island.
Posts: 2,708
Looking pretty smooth!
I'm scoring a rather low 64fps. Is it capped, or is something being really hard on my GPU? I play Fallout 3 with a higher FPS, haha.

Anyway I quite like the new style and icons! Somewhere in the new patches my client.config file got replaced, and my being too lazy to set it to fit my resolution again, made me think of a question: can you somehow read what resolution the clients monitor has, and set it to that on default when in full-screen mode? If you can't, it would be an option to change your resolution in the 'options' menu, so you don't have to restart the game for adjusting it.

Keep it up! Every update just makes me more excited
__________________
Quote:
Originally Posted by ChaosFish View Post
Did you know? Over 30 million people lurk the MBN every day. We who actually post here are like celebrities to them.
Reply With Quote
  #155  
Old 2009-07-27, 14:22
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
The game is actually capped at about 60FPS so it is pretty normal.

As for the resolution thing, I am planning to have that under the option menu among other things as you suggested but I can not tell you for now when that will be featured in
__________________
______________________

Last edited by Rincevent_123; 2009-07-27 at 14:40.
Reply With Quote
  #156  
Old 2009-07-27, 16:07
Darkflame's Avatar
Darkflame Darkflame is offline
Classic
 
Join Date: Feb 2001
Location: Sol, Earth, NL
Posts: 23,836
Send a message via ICQ to Darkflame Send a message via AIM to Darkflame Send a message via MSN to Darkflame
64fps is fine as long as its nice and stable.
Human eyes arnt that great. We can detect an "odd frame out" at a crazy-high framerate (200fps or something), but if all the images are similar (as in most real-life and game situations), we dont notice much change over 60fps.

In fact, you can get away with really low framerates if the game can do good quality motion blur. (which is why real films are fine at 24fps).
[/random info]
__________________
http://fanficmaker.com <-- Tells some truly terrible tales.
-
Phones & Tricorders & Blobs & Bombs & 3D Printers & TVIntros also;stuff
Reply With Quote
  #157  
Old 2009-07-28, 09:45
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Currently, the game is capped at the vsync rate of the monitor.
And I guess there is no real point at making it higher since anyway the monitor can not refresh faster than that.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #158  
Old 2009-07-28, 16:50
Bot13's Avatar
Bot13 Bot13 is offline
Look beyond reality.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Fortress Island.
Posts: 2,708
Oh, don't get me wrong
I think anything higher than 24fps is fine as well. But it was just a technical thing I was wondering. If it runs at 64fps at my PC, then maybe low-spec pc's might not even make it to 10. IF there is some technical thing pulling all the power out of GPU's, that is.

But as you've just confirmed it is capped, there's no problem.
__________________
Quote:
Originally Posted by ChaosFish View Post
Did you know? Over 30 million people lurk the MBN every day. We who actually post here are like celebrities to them.
Reply With Quote
  #159  
Old 2009-07-28, 22:31
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,337
I currently have a problem starting the game. I can't run offline mode because the game detects the server and asks me for the password, but after that the connection fails and nothing happens. When I close the window, a message shows up in the window for a fraction of a second and I can't read it.
Reply With Quote
  #160  
Old 2009-07-28, 22:53
Marker88's Avatar
Marker88 Marker88 is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 42
i cant even get pass the password, it just freezes

Last edited by Marker88; 2009-07-28 at 22:54. Reason: misspell
Reply With Quote
  #161  
Old 2009-07-28, 23:47
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Sorry guys, I was not here this evening and the server seems to have frozen during this time.
I will look into that tomorrow to find out what caused the issue.

One tip if that happen again and you still want to play locally. Just edit the config.client file and change
the address of the 2 first lines so that the game can not find the server anymore and run in local mode.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #162  
Old 2009-07-31, 22:26
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi guys,
No new release for now. I am preparing new contents and it will take me still a bit time. But I am sure you will be happy seeing the results, so just a little bit more patience.

Waiting for that, here is the link to the full downloadable version of LBANet v0.33 as I was asked to provide: http://www.mediafire.com/?yzytmjcdzjz

So basically, it is the full patched version of the game so that people do not need to download all patches separatly.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #163  
Old 2009-08-01, 00:15
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,730
Thanks for this, saves me a lot of time since I'm going to give it a try pretty late on!
Downloading now.
Reply With Quote
  #164  
Old 2009-08-01, 00:22
Kobold's Avatar
Kobold Kobold is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany
Posts: 7,337
You're lucky, the server is on for the night.
Reply With Quote
  #165  
Old 2009-08-01, 11:33
Jareth's Avatar
Jareth Jareth is offline
Bamboo
 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 424
Send a message via MSN to Jareth
Tried the game. Works very good I like the new interface. Looks clean and is very simple. I also like the Dinofly mode to explore the world, though it's better for use in the Giant Citadel World or Giant Principal.
__________________
Derp
Reply With Quote
  #166  
Old 2009-08-01, 11:40
Darkflame's Avatar
Darkflame Darkflame is offline
Classic
 
Join Date: Feb 2001
Location: Sol, Earth, NL
Posts: 23,836
Send a message via ICQ to Darkflame Send a message via AIM to Darkflame Send a message via MSN to Darkflame
Really nice stuff
Havnt got around to checking Linux again yet, but trying the windows one out worked great.
A few random comments for fixs;

* Anti-alising/Texture filtering would be nice...reduce the pixaly look a little.
* Stylus suppoter for fullscreen? Non-relative mouse input seems to really confuse it.
* Make twinsens jumps look a little better when running? Its odd how he stops completely to jump. (This is a low priority thing for now though).

Long term ideas;

* Perhaps there could be an item that helps you find people. For example, just a simple sphere that glows hot or cold, making hide-and-seek games a little easier?
* And, as an another item, something that can mask you from being found by that :P
__________________
http://fanficmaker.com <-- Tells some truly terrible tales.
-
Phones & Tricorders & Blobs & Bombs & 3D Printers & TVIntros also;stuff
Reply With Quote
  #167  
Old 2009-08-02, 10:55
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi guys.
THe server will be on for the day.

Dark:
Quote:
Originally Posted by Darkflame View Post
* Anti-alising/Texture filtering would be nice...reduce the pixaly look a little.
* Stylus suppoter for fullscreen? Non-relative mouse input seems to really confuse it.
* Make twinsens jumps look a little better when running? Its odd how he stops completely to jump. (This is a low priority thing for now though).
- I could try out the anti-aliasing. Which part of the diaply seems to be aliased for you? textures? twinsen? gui?
- sorry i did not catch your second question. Do you mean that you do not see the cursor in fullscreen mode?
- for the jump: actually in lba1 there was no running jump and the behavior was exactly the same as it is now in lbanet. Only in lba2 you had the runing jump. I could implement runnning jump this is not an issue, but I do not have any character animation for that currently. Once we integration character for LBA2 then it should solve the problem.
__________________
______________________

Last edited by Rincevent_123; 2009-08-02 at 11:29.
Reply With Quote
  #168  
Old 2009-08-02, 13:53
Darkflame's Avatar
Darkflame Darkflame is offline
Classic
 
Join Date: Feb 2001
Location: Sol, Earth, NL
Posts: 23,836
Send a message via ICQ to Darkflame Send a message via AIM to Darkflame Send a message via MSN to Darkflame
I think its the filtering more then aliasing. Generally the ground textures are more pixaly then they should be when moving. Like a faint sparkly effect.
You can use nvidia drivers to force AA/Filtering and it looks better, so it should be possible to do it in code.
--
Quote:
- sorry i did not catch your second question. Do you mean that you do not see the cursor in fullscreen mode?
No, can see the cursor, but it moves to the edges. Impossible to press any buttons.
Its a common problem with software expecting relative mouse input, and then finding a stylus input instead (which just gives a stream of X/Y positions, not displacements). I'm not sure how to fix it, but its common enough it should be possible to google-up a solution.
Quote:
- for the jump: actually in lba1 there was no running jump and the behavior was exactly the same as it is now in lbanet. Only in lba2 you had the runing jump. I could implement runnning jump this is not an issue, but I do not have any character animation for that currently. Once we integration character for LBA2 then it should solve the problem.
Ah, okdokie
__________________
http://fanficmaker.com <-- Tells some truly terrible tales.
-
Phones & Tricorders & Blobs & Bombs & 3D Printers & TVIntros also;stuff
Reply With Quote
  #169  
Old 2009-08-03, 02:45
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,730
Tried this out yesterday; seems to have great potential but I think my graphics card was having trouble with it (yes, I know) which limited the amount of fun I was actually having with it. Nice that it works so easily, I just hope everyone else was seeing a better picture than I was. The only thing that really struck me straight away was the lack of a proper menu, I think that would be really nice. But great work!
Reply With Quote
  #170  
Old 2009-08-03, 09:41
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi Kitarii,
For your graphic card problem, could you explain what it exactly is?
Did you try to install the last drivers from the card manufacturer (not the default windows drivers)? This usually solve most of the issues there.

As for the menu, there will be one coming with next release ;-)
__________________
______________________
Reply With Quote
  #171  
Old 2009-08-03, 09:57
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,730
Rincevent, I doubt there's anything you can actually do on your end. I don't know what my graphics capabilities are exactly off-hand, but my laptop is actually a macbook (and I'm dual booting windows), so the specs are not exactly game quality. I'm not surprised it's having some trouble with the display, I'll try it out on a better PC another time.
Reply With Quote
  #172  
Old 2009-08-04, 11:39
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
New release of LBANet, v0.35: http://www.mediafire.com/?zhjjzkn5hzo

Content:
- added login gui
- added a gui to select worlds
- added a gui for options
- added a menu (press escape key)
- all user preferences are memorized
- you can now choose the body you want to play with

Enjoy!
__________________
______________________
Reply With Quote
  #173  
Old 2009-08-04, 12:20
leoboe's Avatar
leoboe leoboe is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 1,169
Has anyone beside me tried this version yet?
I'm just getting an error-message "Couldn't start the process. Programm-configuration is incorrect. reinstalling should solve the problem" (translation from german)

This is just with this new update.
The yesterday's Update that kobold sent me worked fine

Last edited by leoboe; 2009-08-04 at 12:36.
Reply With Quote
  #174  
Old 2009-08-04, 14:24
Jareth's Avatar
Jareth Jareth is offline
Bamboo
 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 424
Send a message via MSN to Jareth
I have the same error.
__________________
Derp
Reply With Quote
  #175  
Old 2009-08-04, 14:30
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi guys,
This is a bit strange, could you try to download this:
http://www.microsoft.com/DOWNLOADS/d...displaylang=en

I also uploaded the full version of LBANet just in case:
http://www.mediafire.com/?yq0umkkkmzn
__________________
______________________
Reply With Quote
Reply

Tags
awesome, demo, lba mod, lbanet, mod, online, updates

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:31.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019, the Magicball Network