Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid
Buy LBA1/Relentless from GOG.com Buy LBA1/Relentless from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from GOG.com Buy Little big Adventure from GOG.com or DotEmu Buy Little big Adventure 2 from DotEmu or GOG.com

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2010-07-24, 16:17
marymc's Avatar
marymc marymc is offline
Ball Bouncer
 
Join Date: Dec 2003
Location: Ireland
Posts: 4
Unhappy Windows 7 "please insert cd" Dos Box

Dude, succinct titles that encapsualte the problem are hard to come up with...

I have an original LBA2 on CD (it doesn't say Odyssey anywhere on it, so I assume it's just LBA2) and I followed the DOSBox instructions here to get it working on my sisters Window 7 laptop. After setup and everything, on Step 3, I press "enter" and Twinsen and Zoe pop up and say "Please insert Twinsen's Odyssey CD ROM" and my options are "OK" or "Cancel".

I didn't use any of the Odyssey instructions, because I don't have Odyssey. So why is it giving me this crap?

I also downloaded FunnyFrog's patch, to see if that would help, but when I try to open that is says mss32.dll is missing.

I gave Twinsen some serious lovin' in years gone by. Why does he hate me so much now??
Reply With Quote
  #2  
Old 2010-07-24, 21:15
marymc's Avatar
marymc marymc is offline
Ball Bouncer
 
Join Date: Dec 2003
Location: Ireland
Posts: 4
Still haven't figured this out, but have worked another way around the problem. So can play the game for the moment. Happy days.
Reply With Quote
  #3  
Old 2010-07-25, 19:19
Reek's Avatar
Reek Reek is offline
Party animal
 
Join Date: Jul 2002
Location: israel
Posts: 9,491
Send a message via ICQ to Reek Send a message via MSN to Reek
how did you make it work? i'm having trouble running it on windows 7 as well
__________________
Quote:
Originally Posted by SpaceGuitarist
there's no room for subtleties, which are so important in personalities such as mine.
Reply With Quote
  #4  
Old 2010-07-26, 11:49
Brafil Brafil is offline
Magic Level: Red Ball
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 161
LBA2 is Odyssey, I think you are messing this up. BTW you can also play it without DosBOX.Maybe thats the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 2010-08-05, 13:17
BlazinBlack's Avatar
BlazinBlack BlazinBlack is offline
Pudding Warrior
 
Join Date: Jul 2009
Location: Germany
Posts: 28
Send a message via ICQ to BlazinBlack
I've got a similiar problem like marymc... only a few differences: I've got the Odyssey-Version and Win XP ... So i used the Odyssey DosBOX-Guide but it also said that the CD is missing...

I tried the other way with all those patches out there (FunnyFrog, and the other one with the .dll's) aaand... you could say, it works... but the sounds are really noisy and the speech is nearly muted (even after setting it in the options)... also, there's no music or sound effects during sequences/movies ... like the song in the opening, where twinsen and zoe are running through the rain and the dinofly gets shocked...
oh yeah: even the carfix didn't work... but it went fine driving backwards
and, to prevent me from some seriously pointless questions: yes, i followed every readme i found and read quite a lot in this forum... aaand, im nearly sure i didn't place a file in a wrong folder...

just because the patch-method is simple, but didn't work, i really want to try the dosBOX-thing again...
soooo, i'm asking you gently for your help :/
(to prevent you from posting the guide-link, i will repeat a sentence from above: i used the Odyssey DosBOX-Guide but it also said that the CD is missing...)

thanks and regards to all of you who are willing to help me
Reply With Quote
  #6  
Old 2010-08-05, 14:57
ambient's Avatar
ambient ambient is offline
Magic Level: Red Ball
 
Join Date: Jun 2010
Location: Russia
Posts: 146
Quote:
Originally Posted by BlazinBlack View Post
just because the patch-method is simple, but didn't work, i really want to try the dosBOX-thing again...
soooo, i'm asking you gently for your help :/
(to prevent you from posting the guide-link, i will repeat a sentence from above: i used the Odyssey DosBOX-Guide but it also said that the CD is missing...)
thanks and regards to all of you who are willing to help me
Have you done this instruction correct? Maybe, your LBA2 disk letter is different from what you did type in here.
Code:
mount d E:\ (assuming E: is your LBA2 CD) -t cdrom -label LBA2 -ioctl -usecd 1 [Enter]
Reply With Quote
  #7  
Old 2010-08-06, 22:25
BlazinBlack's Avatar
BlazinBlack BlazinBlack is offline
Pudding Warrior
 
Join Date: Jul 2009
Location: Germany
Posts: 28
Send a message via ICQ to BlazinBlack
Quote:
Originally Posted by ambient View Post
Have you done this instruction correct? Maybe, your LBA2 disk letter is different from what you did type in here.
Code:
mount d E:\ (assuming E: is your LBA2 CD) -t cdrom -label LBA2 -ioctl -usecd 1 [Enter]
whew, at first, i just thought something like "haha, trying to be funny, huh?"
but then i gave it a second try... and now it works...

-___- At least i thought so.
Just started DosBOX again
typed mount c D:\lba (where i installed lba2)
and mount d I:\ (the cd drive with the original cd)
typed C:
cd\lba2
and LBA2
and it goes again "meep meep" - Please insert CD -___-

sorry for the commotion
Reply With Quote
  #8  
Old 2010-08-20, 03:59
Hak_Foo Hak_Foo is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 13
Hello.
Maybe the problem is that you're not typing the complete mount command this time?
You shouldn't type only "mount d I:\"
Try "mount d I:\ -t cdrom -label TWINSEN -ioctl -usecd 1"

To avoid typing this whole thing every time, you can do this part of the tutorial (I already changed the cd drive to "I:" and the folder to "D:\lba" to help you, but look if there are more changes needed):

Create a new shortcut (by right-mouse-click -> new -> shortcut). Type your DOSBox path and your parameters. Here's an example:
"C:\Program Files\DOSBox\dosbox.exe" -c "mount d I:\ -t cdrom -label TWINSEN -ioctl -usecd 1" -c "mount c D:\lba" -c "C:" -c "cd\lba2" -c "lba2" -c "exit" if you want to start in full screen, you can add: -fullscreen
Reply With Quote
  #9  
Old 2010-10-15, 17:39
BlazinBlack's Avatar
BlazinBlack BlazinBlack is offline
Pudding Warrior
 
Join Date: Jul 2009
Location: Germany
Posts: 28
Send a message via ICQ to BlazinBlack
Wooow, Hak Foo, u saved my life! ^^
it finally works the way we all wanted it to be =)
Reply With Quote
Reply

Tags
dosbox, funnyfrog, lba2, mss32.dll, please insert cd

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LBA2 WinXP "Insert cd problem" Cybero First aid 4 2008-08-17 23:04
LBA2 "Insert CD" problem. ali_f First aid 19 2008-05-23 21:16
Wrestlefest 2K6 Tiebreaker: El "Shiva" Muerte v. Gustav "Vlad the Impaler" Sweden Double-J Off topic 43 2006-10-30 01:17
"LBA2 load" Windows XP boot screen ChaosFish Fan Creations - General 5 2002-05-13 19:15
"NO CD." message from windows?! **CRYING** Enc0der First aid 11 2001-09-27 20:11


All times are GMT +2. The time now is 20:30.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019, the Magicball Network