Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid
Buy LBA1/Relentless from GOG.com Buy LBA1/Relentless from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from GOG.com Buy Little big Adventure from GOG.com or DotEmu Buy Little big Adventure 2 from DotEmu or GOG.com

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-09-18, 20:27
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Twinsen problemaitc with ATHLON processors

I found other BUG, that i think you can easy solve, because someone already has the source or part of it(the game)
I will relat it for you, and if you can help-me, thanks.
I have one Athlon processor, and the twisnen recognize my processor like Pentiun 2 processor or pentiun PRO.
So, the game run fine, but when i go to underground city in twinsen game, or in the wizard house(in the top of moutain), the game crashe with one ilegal access to memory(everytime the same place in memory). I think, that is probably because the game are using some instruncions that are not avaliable in ATHLON arquiteture, just in Pentiun 2(some old games require intel). I like of try play the game FORCING it to recognize the processor like one single PENTIUN or 486 maybe. I am usign windows 2000SP4, and with path of twisnen.
Is important to informat that the game craches with the original version of twinsen too(without the GEFORCE PATCH), in the same place(with image bad).
I try use too the sound emulator, but the game continue to crashes.I try use dosBOx, but the game become VERY SLOW!
My memorys are perfect.
There, the adeline.log file.
Identifying Operating System. Please wait...
Operating System : NT
Version : 5.0 Service Pack 4
Identifying CPU. Please wait...
CPU Manufacturer Identification String: AuthenticAMD (AMD)
Family : 6 (Pentium Pro/Pentium II Class Processor)
Model : 4
Stepping: 2
FPU Instructions supported
CPUID Instruction supported
MMX Instructions supported
Level 1 Data Cache : 64 KB, 2-way(s) set associative, 64 bytes lines.
Level 1 Instruction Cache: 64 KB, 2-way(s) set associative, 64 bytes lines.
Cache allocate on Read
Initialising Sample device. Please wait...
Sample device : DirectSound - Primary Sound Driver
Digital configuration : 16 bit, Stereo, 22050 Hz
Mixer Device found. Used for WAVE volume control.
Initialising Smacker. Please wait...
Digital Sound Driver linked to Smacker.
Initialising SVGA device. Please wait...
Desired resolution: 640*480*8
Best Mode Found : 640*480*8
Frame buffer type : Linear

I think that forcing the game to try use older processor it will work without problem.
Reply With Quote
  #2  
Old 2005-09-18, 20:43
Bot13's Avatar
Bot13 Bot13 is offline
Look beyond reality.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Fortress Island.
Posts: 2,695
I'm too lazy to read the whole lot, but I have an AMD Athlon 1800+ and it runs fine over here
__________________
Quote:
Originally Posted by ChaosFish View Post
Did you know? Over 30 million people lurk the MBN every day. We who actually post here are like celebrities to them.
Reply With Quote
  #3  
Old 2005-09-18, 21:29
Zink's Avatar
Zink Zink is offline
Master of Degree
 
Join Date: Sep 2001
Location: Lublin, Poland
Posts: 1,744
I also have AMD. The game detects my processor as Intel (identical to yours), and the game is ok. Czeck if you don't have your CD scratched, try to reinstall the game (because terrain/building files are copied to disk during installing, not loaded from the CD).
__________________
Emerald Moon Base projects: Little Big Architect - v 0.10 and v 1.0 beta 9, Package Editor - v 0.11+, Text Editor 2 - v 2.3, Font Editor - v 2.03+.
Bug reporting (hosted by alexfont).

All LBA technical information goes in here -> LBA File Information Project

LBA Prequel Demo has been released! See our blog
Reply With Quote
  #4  
Old 2005-09-19, 02:00
Jasiek's Avatar
Jasiek Jasiek is offline
Do the evolution.
 
Join Date: Jul 2003
Location: You forgot Poland.
Posts: 8,099
Czeck LoL Zink, Polska mowa, piękna mowa
I also have an AMD processor, both LBA1 and 2 run fine, without dosbox. You could try VDMsound - it's a neat program, however I don't know if it works with LBA.
__________________
Little Script Adventure
Join the Little Script Adventure team
Download Little Script Adventure
Reply With Quote
  #5  
Old 2005-10-10, 19:40
Curry's Avatar
Curry Curry is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Oct 2005
Location: Exeter, UK
Posts: 43
i have the exact same problem, except its at the prison when you first get to the alien planet.

unfortunately i have no idea how to help, otherwise i would have solved the problem
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Start of a Super Armageddon!! Master Cheater Fan Fics 23 2014-10-06 11:36
Submissions for LBA File Information ChaosFish LBA Modifications - General 145 2011-11-12 12:31
Animation with LBA2 Blafards61 LBA Modifications - General 10 2005-06-11 22:38
MHUHAHA She strikes again! Atresica Fan Fics 56 2001-11-02 23:11
Continuation Lightwing Fan Creations - General 15 2001-01-30 22:07


All times are GMT +2. The time now is 06:52.




News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2016, the Magicball Network