Go Back   the Magicball Network > Forums > MBN Main Forums > First aid

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

First aid The forum for getting help to run or complete the LBA games. Note: could contain spoilers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-03-28, 13:33
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
Red face last problem hopefully

Quote:
Originally Posted by ChaosFish
After you inserted the LBA2 disc, write this (only the bold part of this) inside DOSBox:
mount d E:\ (assuming E: is your LBA2 CD) -t cdrom [Enter]
mount c C:\lba (or any other folder, but you must first create this folder outside of DOSBox) (this is the main LBA folder, inside it there'll be 'LBA2' folder)[Enter]
D: [Enter]
cd\dos <-- Only type if you have the "Twinsen's Odyssey" version!
install [Enter]
Now you are inside of the LBA2 installer which is controlled by the arrow keys and the Enter key.
Choose your language.
Choose "Hard Disk Installation"
Press Enter
Make sure the directory name is "C:\LBA2" (if it's not, change it), choose "Ok, Install"
Choose "Select and configure digital audio driver"
Choose "Creative Labs Sound Blaster 16 or AWE32"
Choose "Attempt to configure sound driver automatically", choose "Done"
Set all speech and text options as you wish.
Press Esc again and again until receiving "Do you really want to quit ?", then press Enter
Now type:
C:[Enter]
cd\lba2[Enter]
LBA2
i did all this lark and when i start it up, it says please insert twinsen oddessys cd!!!! i know its in there...
Reply With Quote
  #2  
Old 2005-03-28, 14:27
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,161
Did you "mount d" your LBA2 cd drive letter? If for example your LBA2 cd driver letter is G, you should write "mount d g:\ -t cdrom".
Reply With Quote
  #3  
Old 2005-03-28, 14:37
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
no, my cd letter is e like in the example, so theres no problem with that...

well maybe i should make sure?

how do i get to it from start up of dosbox then?
Reply With Quote
  #4  
Old 2005-03-28, 14:43
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,161
Try doing "mount d E:\ -t cdrom -label TWINSEN -ioctl" and tell me if it works.
Reply With Quote
  #5  
Old 2005-03-28, 14:46
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
it says drive d is mounted as cdrom now, is there more to type or should i try and start it from c: now?


edit: just incase you didnt realise this is lba2...

Last edited by Kitarii; 2005-03-28 at 14:51.
Reply With Quote
  #6  
Old 2005-03-28, 14:53
ChaosFish's Avatar
ChaosFish ChaosFish is offline
!!!!!
 
Join Date: Oct 2000
Location: Viking Mothership, Earth Simulator
Posts: 20,161
You mean Twinsen's Odyssey?
Reply With Quote
  #7  
Old 2005-03-28, 14:55
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
yeah...

well its working from what you said, although the intro movie is INCREDABLY slow, and i dont seem to be able to skip it...

thats probably just a corrupt disc i think...

edit:
the voices are seriously fucked, andthe gameplay is unbalevably slow...
Reply With Quote
  #8  
Old 2005-03-28, 15:41
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
i saw your updated version, somehow it wants the cd again from me?
Reply With Quote
  #9  
Old 2005-03-28, 15:49
SebZ SebZ is offline
Magic Ball Mister
 
Join Date: Oct 2003
Location: Far away from you
Posts: 2,800
Any Linux support for the program yet?
__________________
Just remember, what happens in localhost, stays in localhost.
Reply With Quote
  #10  
Old 2005-03-28, 15:50
Kitarii's Avatar
Kitarii Kitarii is offline
You what?!
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 6,537
yeah check his sticky thread

btw, how did you get/make that avatar??? its really cool!
Reply With Quote
  #11  
Old 2005-03-28, 15:54
SebZ SebZ is offline
Magic Ball Mister
 
Join Date: Oct 2003
Location: Far away from you
Posts: 2,800
Easy!

... Tell you what! i'll make one for you!
What do you want (eg. Colors)
What pics (PM the links to me)
and i'll upload it on my web acount with a special link!
__________________
Just remember, what happens in localhost, stays in localhost.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Twinadv Problem Axx Off topic 4 2007-02-18 17:37
LBA 2 CD Problem Neovigo First aid 0 2006-04-23 15:25
Doh! Computer problem oscar Off topic 9 2005-06-19 01:23
Relentless Problem Unregistered First aid 10 2003-01-08 20:42
cd rom problem or screen problem latienn First aid 4 2002-06-05 04:09


All times are GMT +2. The time now is 04:12.


News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021, the Magicball Network