Go Back   the Magicball Network > Forums > LBA Projects > LbaNet
Buy LBA1/Relentless from GOG.com Buy LBA1/Relentless from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from DotEmu Buy LBA2/Twinsen's Odyssey from GOG.com Buy Little big Adventure from GOG.com or DotEmu Buy Little big Adventure 2 from DotEmu or GOG.com

Welcome to the Magicball Network.

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

LbaNet Multiplayer version of LBA1

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2010-02-07, 02:04
bibe bibe is offline
First time poster
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
problem with lbanet

when i launch lbanet it ask to me nickname and password..
what i've to write there? :_( please help me
Reply With Quote
  #2  
Old 2010-02-07, 16:01
leoboe's Avatar
leoboe leoboe is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 1,158
Please register your own account at LBAnet.net.
Reply With Quote
  #3  
Old 2010-07-08, 15:36
Jazzäääy's Avatar
Jazzäääy Jazzäääy is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2010
Location: KL, RLP, Germany
Posts: 2
Twinsen Problem with registration

Hey ..
erm .. I registered a new acc at lba.net but the link that was sent to me doesn't work, could anyone help me please?
Reply With Quote
  #4  
Old 2010-07-08, 18:00
leoboe's Avatar
leoboe leoboe is offline
Magic Ball Master
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 1,158
If you post which of your two usernames you want to activate then I can activate it manually
Reply With Quote
  #5  
Old 2010-07-08, 21:04
Jazzäääy's Avatar
Jazzäääy Jazzäääy is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2010
Location: KL, RLP, Germany
Posts: 2
Red face Username

I want to activate Jazzäääy (:
Reply With Quote
  #6  
Old 2010-07-09, 13:18
Markus3832 Markus3832 is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3
I'm having the very same problem, I just tried to create an account twice but with no success... The activation-link sent to me is broken.
Can I perhaps convince you to help me the same way you helped Jazzäääy? ^^
Markus3832 is one of my registered nicks, that one will do fine Pretty please with sugar on top?
Reply With Quote
  #7  
Old 2010-07-09, 14:51
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Sorry there was a bug in the registration process, i solved it.
I also activated your account now you should be able to connect to the game.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #8  
Old 2010-07-29, 16:28
Seipas Seipas is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
I'm new here and I can't post a new topic (it's to prevent the spam?), so...
Firstly, I'm french, and I don't speak English very well... Moreover, someone told me that the creator of LBAnet is French. I'm going to explain briefly what is my bug in English, and after I'll explain in French.
When I Click on LBANet.exe, I have an error message (please look the big quoting bellow). Il I click on "Continue", the LBANet's patcher search patches ; but after few seconds, he have an error.

Bon, maintenant j'explique en français, et je vais essayer de ne pas dévier du sujet... Je pourrais faire un long monologue en disant que le jeu est magnifique et tout et tout... Mais en fait j'ai même pas pu le tester... XD Et j'essayerai aussi d'être le plus précis possible.


Donc quand je double-clique sur le raccourci sur mon bureau (ou sur l'application dans C:\Program Files\Lbanet\LBANet_v0.7), une fenêtre du nom de "Microsoft .NET Framework" s'ouvre avec le message:
Quote:
Une exception non gérée s'est produite dans un composant de votre application. Si vous cliquez sur Continuer, votre application va ignorer cette erreur et essayer de continuer.

La référence d'objet n'est pas définie à une instance d'un objet.
Il y a deux boutons: Détails et Continuer. Quand je clique sur Détails, j'ai ce message:
Quote:
Consultez la fin de ce message pour plus de détails sur l'appel du débogage
juste-à-temps (JIT) à la place de cette boîte de dialogue.

************** Texte de l'exception **************
System.NullReferenceException: La référence d'objet n'est pas définie à une instance d'un objet.
à LbaNetPatcher.MainWindow.timer1_Tick(Object sender, EventArgs e)
à System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
à System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
à System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Assemblys chargés **************
mscorlib
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3603 (GDR.050727-3600)
CodeBase : file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
LBANet
Version de l'assembly : 1.0.0.0
Version Win32 : 1.0.0.0
CodeBase : file:///C:/Program%20Files/Lbanet/LBANet_v0.7/LBANet.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase : file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3614 (GDR.050727-3600)
CodeBase : file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase : file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3603 (GDR.050727-3600)
CodeBase : file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Version de l'assembly : 2.0.0.0
Version Win32 : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase : file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_fr_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Débogage JIT **************
Pour activer le débogage juste-à-temps (JIT), le fichier de configuration pour cette application ou cet ordinateur (machine.config) doit avoir la valeur jitDebugging définie dans la section system.windows.forms. L'application doit également être compilée avec le débogage activé.

Par exemple :

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Lorsque le débogage juste-à-temps est activé, les exceptions non gérées seront envoyées au débogueur JIT inscrit sur l'ordinateur plutôt que d'être gérées par cette boîte de dialogue.
Quand je clique sur Continuer, le jeu semble se lancer normalement. Enfin pas le jeu, mais le patcher. J'ai donc une fenêtre intitulée "Lbanet Patcher" qui s'ouvre, avec une jolie image et la dernière news du site. En dessous, "Checking the server for update. This can take a few minutes..." avec une barre verte qui se remplie assez vite, puis redevient vide, se remplie à nouveau, etc... En dessous, un bouton Play sur lequel je ne peut pas cliquer et un bouton Exit. Jusque là, c'est normal, mais ensuite, au bout de quelques secondes ou une minute (ça varie), la barre reste vide et ça me met
"Error during patching. Please check the file Patching.log for details.".


Soit, je m'exécute. Je vais voir dans C:\Program Files\Lbanet\LBANet_v0.7 et je ne trouve aucun fichier (ou programme) Patching.log. En revanche, j'ai Patch.exe et patchingclient.exe. Patch.exe semble être le logiciel utilisé pour rechercher et télécharger les patchs, mais quand on double-clique dessus, il s'exécute dans une console (fenêtre noire avec des écritures blanches, je crois que ça s'appelle console). patchingclient.exe s'exécute aussi en console. Enfin quand je double-clique dessus, une fenêtre noire apparaît, puis disparaît aussitôt. Grâce à une impression d'écran (screenshot), j'ai pu voir le message qui y est inscrit:
Quote:
C:\Program Files\Lbanet\LBANet_v0.7\patchingclient.exe: property 'IcePatch2.Endpoints' is not set
Et là j'ai aucune idée de ce que ça veut dire, donc je m'en remets à vous.


Plus d'informations:
Je suis inscrit sur le site de lbanet, mon pseudo est Seipas. Vous pouvez m'envoyer un MP sur le site! ^^
Mon ordinateur tourne sous Vista.
Hier (le 28 Juillet 2010), j'ai découvert LBAnet via ce forum: http://www.jeuxvideo.com/forums/1-67...1-0-lbanet.htm
A partir de ce forum, je suis tombé sur ce blog:
http://fanlba.skyrock.com/2647566158-LbaNet-v0-91.html
Sur cette page, j'ai téléchargé l'installateur du jeu et celui des images. J'ai lancé les deux, et donc tout installé dans le dossier C:\Program Files\Lbanet. Puis je suis allé sur le site du jeu (www.lbanet.net), pour finalement me rendre compte que le site était momentanément indisponible (refonte du site pour l'anniversaire du jeu). J'ai essayé malgré tout de lancer le jeu, pour avoir le bug cité ci-dessus. Je n'ai pas essayé de lancer patchingclient.exe.
J'ai attendu le soir (réouverture du site), je me suis créé un compte, et j'ai réessayé, même bug. J'ai tout désinstallé pour pouvoir tout réinstaller, mais à partir du site "officiel".

Le lendemain (le 29 Juillet), je vais sur cette page:
http://www.lbanet.net/index.php?opti...mid=11&lang=fr
Je clique sur le premier lien pour télécharger .NET platform 3.5
Je télécharge l'installeur, je le met dans le dossier C:\Program Files\Lbanet (alors vide, j'avais tout désinstallé) et je le lance...
Malheureusement, ça plante ("erreur pendant l'installation" ou quelquechose comme ça). Je réessaye sans succès.

Je cherche alors une autre version, et je trouve l'installateur .NET platform 4 ici: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?
displaylang=en&FamilyID=9cfb2d51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992
Je le télécharge, le met dans le dossier C:\Program Files\Lbanet le et lance. L'installation se fait sans problème.

Je télécharge l'installateur de nvidia PhysXn,le met dans le dossier C:\Program Files\Lbanet le et lance. L'installation se fait sans problème également.
Puis je décide de télécharger le jeu "manuellement" (avec les fichiers zippés). Je télécharge, je décompresse et je met le tout dans C:\Program Files\Lbanet
C'est pourquoi mes fichiers se trouvent dans C:\Program Files\Lbanet\LBANet_v0.
Je me crée un raccourci vers C:\Program Files\Lbanet\LBANet_v0.7\LBANet.exe sur mon bureau.Une fois tout cela fait, je relance (du raccourci ou de l'explorateur windows), et me retrouve avec le même bug...
Est-ce que le jeu ne fonctionne pas avec .NET platform 4? N'aurais-je pas dû créer une arborescence comme cela? Avais-je une version antérieure de .NET platform avant d'installer la version 4 (je ne sais pas où ça enregistre et je ne pouvais donc pas vérifier si j'avais une autre version)?Merci de vous pencher sur mon problème. J'ai pris contact avec fanlba sur MSN qui essaye de m'aider mais on sèche un peu, là... ^^' Il m'avait aidé pour accéder à la carotte sacrée pour reporter mon bug, et puis finalement, une fois que j'avais écrit ce message (je l'ai juste un peu modifié) il m'a conseillé de passer ici...

Merci d'avoir passé du temps à me lire, et merci de vous pencher sur le problème... ^^'
Bonne journée! =D
Seipas
Reply With Quote
  #9  
Old 2010-07-29, 18:33
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi Seipas,

On vista you need to run the game and the patcher as administrator for it to run correctly.

Traduction: Sur vista il faut lancer le jeu en mode administrateur sinon ca ne marche pas correctement
(voir la phrase ecrite en gros et en rouge a la fin des instructions d'installation ;-))

Sinon .NET platform 4 ne devrait pas poser de problème.

C'est aussi mieux d'installer le jeu a partir de la version zippe sous vista.

Sinon vous pouvez essayez aussi de déplacer le répertoire du jeu LBANet_v0.7 directement vers C:\LBANet_v0.7
car le répertoire program files est protege sous Vista (c'est pourquoi il faut le lancer en mode admin).

Faites moi savoir moi si cela résoud votre probleme.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #10  
Old 2010-07-29, 18:44
Seipas Seipas is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
Thank you for your help! ^^

You can speak English if you want: I understand English, but I'm not good to speak it... ^^'

J'ai fait le truc de l'administrateur (j'ai oublié de le dire, désolé), et j'ai aussi pris le dossier zippé (au départ non mais j'ai désinstallé pour réinstaller le zippé, ça je l'avait dit, mais j'imagine que tu as survolé mon pavé (tu as bien fait remarque! ^^)).

Je vais tenter le dernier truc... ^^'
Reply With Quote
  #11  
Old 2010-07-29, 18:57
fanlba's Avatar
fanlba fanlba is offline
The only Belgian Sphero
 
Join Date: Sep 2005
Location: Belgium
Posts: 134
Send a message via MSN to fanlba Send a message via Yahoo to fanlba
hi i have a strange problem (or it's me the problem ^^)

I receive so a new password. After login on the website, i change my password. Nothing special here ^^. Then I start the game and when I try to connect to the game, he said me that my password or my id isn't correct :s

For testing, I connect to the game in local mode and there, my game crashes when i go to an other screen
__________________

Last edited by fanlba; 2010-07-29 at 19:03. Reason: not complete
Reply With Quote
  #12  
Old 2010-07-29, 19:38
Seipas Seipas is offline
Magic Level: Yellow Ball
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
I've tried to put LBANet_v0.7 here: C:\LBANet_v0.7
And it works! =D Thank you very much! =D
I've some other problems, but I can play the game! ^^
Other problem: the game wasn't in fullscreen at the begining, I clicked on "options" and I set "language" on "fr"... They was a black screen, and the game appears in fullscreen... And even if I uncheck (décoche, je sais pas si ça se dit comme ça) "fullscreen", I can't remove it...

Edit: je peux jouer au jeu, mai j'ai quand même le message d'erreur au début... Mais quand je clique sur "continuer", ça fonctionne! ^^'
Pour le problème du plein écran, je pense que quand j'appuie sur "ok", quoi que j'ai coché ou décoché, ça me coche tout, y compris le plein écran... La première fois que j'ai voulu mettre en français, ça m'a donc coché le plein écran sans me demander...

Last edited by Seipas; 2010-07-29 at 19:52.
Reply With Quote
  #13  
Old 2010-07-29, 19:58
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
hi fanlba,

Did you try to connet to the website using your new password?
Does this work?
__________________
______________________
Reply With Quote
  #14  
Old 2010-07-29, 22:07
fanlba's Avatar
fanlba fanlba is offline
The only Belgian Sphero
 
Join Date: Sep 2005
Location: Belgium
Posts: 134
Send a message via MSN to fanlba Send a message via Yahoo to fanlba
yes it works :/
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 2010-07-29, 23:11
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
try to change your password again with no special character and no space.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #16  
Old 2010-07-30, 10:55
fanlba's Avatar
fanlba fanlba is offline
The only Belgian Sphero
 
Join Date: Sep 2005
Location: Belgium
Posts: 134
Send a message via MSN to fanlba Send a message via Yahoo to fanlba
Same problem, and same with an other account I just created. Maybe I have to reinstall completely the game ?
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 2010-07-30, 12:32
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi,

Send me your account name and password by email I try it on my side tonight.
Also could you take a screenshot of the error message you get when trying to connect and show the image here.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #18  
Old 2010-07-30, 13:31
fanlba's Avatar
fanlba fanlba is offline
The only Belgian Sphero
 
Join Date: Sep 2005
Location: Belgium
Posts: 134
Send a message via MSN to fanlba Send a message via Yahoo to fanlba
After reinstallation of the game it works perfectly
Perfectly.. ^^ I just can't change the options, when I click on "Apply" or "Ok" nothing happens and the options don't change.
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 2010-07-30, 14:01
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Yes there is a known bug with the options.
I am working on it still.
Good that this finally work for you.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #20  
Old 2010-07-31, 12:30
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi guys,

The problem with the options is solved.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #21  
Old 2011-03-18, 00:42
Streg's Avatar
Streg Streg is offline
Or Emi (was StreGGy)
 
Join Date: Mar 2005
Location: Naples, Italy (Citadel Island)
Posts: 5,430
Send a message via MSN to Streg
Hi. I didn't want to start a new useless thread, so here I am

I registered, I have no trouble logging in at all, but the game is very slow to me. Even the Login menu is slow.
I tried installing the latest PhysX, .NET platform 3.5, I also have the latest drivers for my graphic card, but it doesn't work.
Thank you in advance
__________________
YouTube channel:
Reply With Quote
  #22  
Old 2011-03-18, 01:07
Rincevent_123's Avatar
Rincevent_123 Rincevent_123 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: Apr 2007
Location: Germany
Posts: 380
Hi Streggy,

I would need to know your operating system and your computer configuration (cpu, ram, video card).

When you say you have the latest video drivers, are they from microsoft or for the graphic card manufacturer?
If they are from microsoft try to get the one from the manufacturer as microsoft drivers are crap for opengl.
__________________
______________________
Reply With Quote
  #23  
Old 2011-03-18, 17:45
Streg's Avatar
Streg Streg is offline
Or Emi (was StreGGy)
 
Join Date: Mar 2005
Location: Naples, Italy (Citadel Island)
Posts: 5,430
Send a message via MSN to Streg
i'm on windows vista but cpu ram and video cart are quite good...
i think they're from microsoft. I'll try the official ones
__________________
YouTube channel:
Reply With Quote
  #24  
Old 2011-03-18, 18:26
Mazaka151's Avatar
Mazaka151 Mazaka151 is offline
Magic Level: Fire Ball
 
Join Date: May 2007
Location: Finland
Posts: 373
Microsoft doesn't make CPU's or graphics cards, so is this some kind of cheap package computer you bought from somewhere? because those usually have quite low end parts, also you could try lowering your settings if you have antialiasing or some other fancy graphics features turned on
Reply With Quote
  #25  
Old 2011-03-22, 15:48
Streg's Avatar
Streg Streg is offline
Or Emi (was StreGGy)
 
Join Date: Mar 2005
Location: Naples, Italy (Citadel Island)
Posts: 5,430
Send a message via MSN to Streg
I got it going finally... I just had some old drivers Very nice game... can't wait to be attacked and rock the game with a bounch of twinsens :P Keep going... it looks better than I thought
__________________
YouTube channel:
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LBAnet New World DarkOnistar LbaNet 44 2010-09-01 00:24
LBANet - Quote Contest leoboe LbaNet 17 2010-02-20 00:30
Lbanet v0.7 released Rincevent_123 News 2 2009-12-10 20:57
LBANet FAQ & Troubleshooting Rincevent_123 LbaNet 0 2009-10-10 13:05
cd rom problem or screen problem latienn First aid 4 2002-06-05 04:09


All times are GMT +2. The time now is 06:24.




News Feed
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2016, the Magicball Network